CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Jul 1, 2011

Facial Treatment at Herbaline KB best!

Salam semua. Setelah kena bebel ngan mama deby sebab tak pegi2 lagi buat facial, at last pagi tadi deby pegi gak kat Herbaline kota bharu.

Masa sampai je kat pintu dia, consultant dia greet deby ngan senyuman. haha. best kot dapat layanan first class cenggini. and tempat dia sangat cantek, very soothing and calming, deco pon cantik.

bila masuk je die invite deby duduk and serve some fragrant tea. Mula2 buat skin consultation dulu, dia belek muka deby pastu die suggest buat tu nie. so being somebody yang sangat tatau pape, deby pon follow jela. tapi deby explain dulu yang majlis deby lagi 2 minggu, so dia cadangkan micro peeling treatment untuk kurangkan scars deby, ngan anti acne treatment bebagai. deby ikutkan je la.

pastu deby pergi buat foot spa and fish reflexology. best, tapi sayang kejap sangat. ngee. then die bwk kt satu kawasan tu die suro inhale aromatherapy lavender, untuk calming. then die bwk deby ke tmpt treatment tu la.

yang deby suke sgt, all are individual rooms or cubicles, sangat private. walaupun still dengar suara2 orang kat sebelah2 tu, tapi still sorang2. so tak malu sangat berkemban. hihihi. lagi satu yg deby suka, semua alat2 yang die pakai adlh disposable, so hygienic lar.

so bila start treatment, die akan inform ape die buat kt deby, ngan explain tujuan dan barang yang dia pakai. satu lagi plus point sbb deby tak suke kalo deby tak tau ape yg terjadi kt muke deby. hihi.

masa buat micro peeling tu die tunjuk kt deby betapa banyaknya sel kulit mati ngan habuk2 bebagai yang die remove dr kulit deby. (banyak ok)

tapi bile die start picit2 tu hazab tak hingat lar. tapi kurang la rase sakit compare ngan tempat lain sebab die buat ultra sonic dulu utk kuarkan ape yang patut. then die tunjuk gak la ape yang menyebabkan sakit sangat, kate die deby de jerawat bawah kulit, kalo x picit ley jadi keras ntah ape ntah. sy pon tak paham, kena research lagi nie.

masa ngah pakai mask die buat shoulder massage. oh yang ni sangat best. hihi. pastu die bagi deby minum air halia yang sangat pedas. hukhuk

pas settle treatment yang makan 2.5 jam itu, deby skali lagi kena inhale aromatherapy, kali ni macam serai bebagai. then bagi deby makan cake. haha.

all in all sangat best, pleasant, happy ngan treatment die n staffs yang professional n friendly (walaupon deby dtg ngan sangat selekehnye, tp diorg tak judge). so deby recommends la sesape nak buat facial kat kota bharu ni, pegi la herbaline sini. tapi be prepared la duitnye sebab die agak mahal, tapi bagi deby berbaloi setiap sen.

pasni nak datang lg la, suke sangat.

oh, nanti bile rajin deby nak review plak psal rembulan spa kat kubang kerian, deby de pegi aritu buat sauna, massage n foot spa. best gak.

5 comments:

iedaurora said...

sekali sekala kene manjakn diri cik deby kan...

Cik Deby said...

btul2... rase best je sbb org laen yg buatkan utk kite

F A T I H A H M U R A said...

Teringin sangat nak buat treatment2 mcm ni.. Tapi, blum ada ksempatan.. Tunggu nanti dah kerje lar..

misssazusarin said...

xsesuai bt facial...ble bt mkin bertambah cik jerawat tumbuh...he3

Cik Deby said...

deby pon naek jerawat sket