CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Dec 24, 2011

Entry Jiwang: Rindu kat En Tunang!

Salam semua,

Entry kali ni agak jiwang + sedih sikit, jadi kalau tak tahan Deby mintak maaf ye? =)

Entah tetiba Deby rinduuuuuuuu sangat dengan En Tunang.

Bila kira2 balik, dah 145 hari Deby tak jumpa en Tunang. Macam lama sangat.
Masa Deby kerja kat Kelantan pon, Deby mesti akan jumpa En Tunang, at least sebulan sekali. Deby balik KL, dan dia akan turun KL dari Johor.

Kalau nak lihat dari sudut yang baik, bagus la tak jumpa selalu. Sebab kata orang tua2, bila dah bertunang ni tak elok berkepit.

Peribahasa English pulak cakap, 'absence makes the heart grow fonder". Kata Melayu, "jauh dimata, dekat dihati"

(isk. kan cakap Deby ngah mood jiwang nie)

Dan memang betul, teknologi sekarang, Facebook ada, Skype ada, BBM ada (BBM yang penting, seb baik Deby n en Tunang sama2 pakai BB.)

Tapi truthfully? Tak sama langsung! Dia tetap jauh. Dengan perbezaan masa antara London ngan Msia (8 jam ye), jadi agak susah nak berhubung. Sbb tu BBM penting, xperlu internet or PC, dalam phone je, so kat mana2 pon boleh berhubung.

But still, tak sama. Isk. Lagi2 sekarang, En Tunang tengah sangat sibuk dengan projek baru dia, balik kerja lewat tiap2 hari, nak contact pon payah. Deby pon tak nak ganggu dia kerja. Deby sukat tengok dia kerja kuat camtu. Hehe. Tapi Dah lama tak skype. Rindunya. :( Rindu nak tengok dia senyum, rindu nak gelak2 dengan dia (En Tunang cakap dia suka wat Deby ketawa.)

Tak sabar nak balik KL. March. Macam lama jer lagi. 2 bulan ++ lagi. Isk.

Rinduuuuuu.

Ok, abis dah entry jiwang. Bye!



4 comments:

Green Apel said...

sabar ye, nanti dah kahwin hari-hari jumpa..insyaallah=)..

miss niedNied said...

be strong sis :) dugaan tuhh ...

Cik Zimie said...

inilah dia pabila deby dah start berjiwang hehe.

sabar la deby.pejam celik je tuh.be stronggggg :)

Cik Deby said...

@Green Apple: InsyaAllah!!

@miss niedNied: thanx dear. mmg dugaan, nti doakan deby dapat lalui ye.

@zimie: hehehe bukan slalu nak jiwang!! sekarang nie tengah kira ari nk blik msia, xsabar nk jumpe en tunang!