CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Jan 11, 2012

De-stressing regime

Salam semua,

Harini Deby nak share apa yang Deby buat kalo Deby stress yang amat. Lately ni Deby sangat2 stress, dengan projek PhD nye, dengan masalah 'itu' nye (b2b 2012 mesti paham kan). Deby sekarang asyik tak boleh tido je, kekadang pas Subuh baru terlena. Jadi malam ni Deby try buat regime Deby sendiri, dengan harapan Deby boleh relax dan akhirnya tido.

1) spray setiap bantal, tilam, duvet, selimut, towel, langsir, etc dengan The Body Shop Cranberry Joy Body, Room & Linen Spritz. 


Sebabnya: bila environment yang wangi dan bersih, kita mesti automatically happy kan? cranberry joy ni bau dia macam fresh berries. sedap sangat.

2) mandi dengan The Body Shop Cranberry Joy Bath & Shower Gel. 3 kali. hehe


Sebabnye: 1, kena mandi lepas balik kerja, especially kalo dok bergelimpangan dalam lab sehari suntuk. Satu cara untuk segarkan badan. Pastu, dengan shower gel yang bau fresh camni, memang segar + happy = relax. Tapi lain orang lain kesukaan dia, Deby suka bau fruits. ade orang suka bau fern, or wood ke. Depends on minat masing2 la. :) Kenapa 3 kali? Saje gedik. hehe

3) Scrub satu badan dengan Dead Sea Salt Spa. Yang ni Deby baru beli dekat Soap & Co:


Sebab: Deby suka scrub, dapat remove semua dead skin cells. yang sea salt ni memang bagus untuk melicinkan kulit. Best pamper ourselves kekadang. Lepas scrub rasa kulit licin dan lembut je. Yand Salt ni Deby beli bau Lavender Vanilla, bagus untuk relaxation.

4) Sapu Shea Body Butter by the Body Shop satu badan.


Sebab: untuk melembapkan kulit. sini cuaca sejuk, so kulit boleh dehydrated, kering.

5) sambil2 buat regime di atas, pasang lagu2 soothing. Pilihan Deby, lagu2 by Yiruma:



6) Akhir sekali, sebelum tido, pastikan kita pakai skincare yang sepatutnya. Macam Deby, Deby pakai Aloe Vera toner, night cream, dan Shea Butter Lip Balm. Semua dari Body Shop. Ini semua supaya bila kita bangun tido esok, muka kita fresh, well rested, and well hydrated. :)

Dan jangan lupa baca doa sebelum tido tau. :)

Ok, good night semua!

P/S: Deby bukan promoter The Body Shop k.

Love,


4 comments:

dhiera said...

deby memang pengguna setia body shop la.. caya lah deby!!!

have a nice dream~

Cik Deby said...

haha. Deby actually bkn pengguna setia pon, tapi bile smpai sini (UK), body shop sini murah. so baik amek kesempatan kan. ngee

mrs irmidrza to be said...

bagus2..=) relax and cool ok dear..murah betul ke deby? ni yang nak pesan kat deby tuk beli toileteries and perfume ni..heheh..me too sgt suke body shop tp sbb mahal sume terbantut..

Nur Kiasatina ^_^ said...

Hi ! Awesome blog ! Done follow you ! I will always support u ! Chill :)

http://secret-domokun.blogspot.com/