CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Jun 3, 2011

I feel fat!

Tadi deby pergi fitting baju... And seriously, i feel soo fat!

Nampak besar sangat badan deby sekarang nie. FYI, I am a bit heavy on the lower side, orang kate pear shape lah. tapi tadi bila try, nampak upper side sangat besar... nampak lengan besar sangat.

Deby rasa sebab Deby choose kain lace with satin lining, so sebab tu nampak besar kot? Or maybe sebab kain satin tu shining and cream in colour, so dia reflect light jadi nampak lagi besar?

But baju tu sangat sweet and simple, just the way I want it. Tapi bila nampak besar camni, terus menyesal sangat2!

Now what can I do????????? Tinggal 1 month plus2 lagi... nak buat baju baru? nak beli baju siap? baju sekarang ni macam tak boleh alter lagi.

Sedihnyeeeeee

7 comments:

Miss Sunshine said...

hmm, sebenarnya kain yang berkilat memang akan effect buat si pemakai nampak agak berisi... hmm, kalau cover guna tudung ke boleh ke?

zimie said...

deby, samalah kite pon debab gak.uwaaa

Cik Deby said...

hana: mama deby ckp bile pkai veil nti xnmpk sgt. tp kan... sedih wooo tgk diri sndri cmtu.. :( wrong choice lah kain satin, patut go for chiffon... :((

zimie: debab ke? deby tgk ok je... waaaaaa

didi said...

deby, nnti time haritue berseri2 pny deby dah tak nampak dah debab bagai.heheheh!deby, smpt lagi nak diet extra strong for a month nie,bole kurus lagi nie.heheh

Cik Deby said...

didi: pergh, die extra strong bunyi die cam scary! hehe

nk diet camne gtu?

anaztasias nora aira said...

dear, nora pun debab. k Insya Allah u nampak cantik. yang penting photographer kena pandai take angel so u will look gojes. k all the besh dear :)

r3bL said...

try jgn pki satin lining..pakai lining lain cth kain aritachi ker? ataupon, terbalikkan satin tu. ;)