CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

May 26, 2011

Habib Jewels Mid Year Sale

I am sure ramai yang dah tau ni, especially untuk B2B yang belum beli cincin cam Deby. hikhik.

Habib sale dari 27 mei hingga 12 jun. (P/S: MR F! jum pegi cepat! hikhik)

Bila tengok brochure dia, not bad gak. Oh, ley check brochure dia kat sini: habib jewel sale

Mr F deby pon teruja tgk brochure dia. hihi. siap dia point out 2-3 cincin yang dia kenan.

Deby still belum beli engagement ring nih. tapi budget pon ciput je. not more than 2k. agak2 ok tak habib ni? or patut deby g survey tempat lain, cam goldheart ke, tomei ke? any suggestions? hihi.

deby aim 18k white gold je, simple2 je. maybe diamond sebijik. tak ada cert pon takpe kot, cam sket sgt budget tu nak dapat cert. huhu. deby kenan cincin cenggini je (semua gambar ni source dari Mr Google k):

atau cenggini:

or camni:

0.7 carat. meleleh je tgk.. >.<


tapi cam berangan je kn ngn budget sket. takpe la, deby pon paham. asal cantik di tangan, xkisah le ade cert ke tak. asal menepati criteria: 18k white gold + REAL diamonds. dah cukup dh. hihi

P/S: dapat dah offer letter dari Imperial College. Ntah la, tak tau la lepas ke tak kt kpt nie. :(

18 comments:

zimie said...

hei deby, cantik cincin tu white gold tuuu.zimie nye yellow gold je dear.amik yang murah2 je. ;) time nikah barula kasik mahal2.haha ade lak gitu kan.

Cik Deby said...

zimieeeee... yellow gold lg mahal dr white gold hokey? hihihihi

didi said...

omgggg!mata terus bling2.. btw,cantek la white gold tuee,mahal nye bajet cincin cik deby utk tunangg..OMGGG!jeles makkkkk~ahaaa..i amek yellow gold murah2.belah rotan jek.but cmne haa nak kire harga cincin yellow gold kat brochure tue ha?

Darah Manis said...

debyyyy....Cik El mmg suka design yg no 3. tp org kedai xsuggest pd Cik El sbb keje Cik El separuh lasak....takut rosak. mmg tu yg Cik El idam. tp org kedai kata,kalo xsesuai dgn jari pun susah. last2, amek je solitare. simple!

Cik Deby said...

shhhh!!!! jgn ckp mahal, nti bajet kena cut.. hihi. tu max ok. ntah2 kena potong byk nti. >.<

errr. nak kira tu xtau la. kena g survey2 kt habib kot? tapi baru last 2 weeks mr F beli cincin risik tu, die kate harga emas 916 rm152/g. so try darab la kot. n maybe die ade tmbh upah skali.

Cik Deby said...

Cik EL: solitaire mmg simple n classy ok? sgt best. anda sgt bertuah.

tp yg 3 diamond tu pon cantek gak.

adeiiii... pinar2 mate tgk cincin2 nie. seb baik kena bajet, kalo x dh demand dh. hihi

Darah Manis said...

classy ek? ok2..tgu ari sabtu ni...cincin tu akan disarungkan ke jari cik el yg chubby ni. hikhikhik...~~!!

Cik Deby said...

cik el jgn lupe post gmbr nti ek. nk tgk gk. hikhik

Miss Sunshine said...

yeay!! ade sale.. walaupun cincin kita nanti nak tempah je... tapi nak tengok jugak.. kot2 ade design yang berkenan... ^_^

hidayah hiddensity said...

tq for the info!! yea..blum beli lg..hhehe..mau ziarah juga esok!

hidayah hiddensity said...

tq for the info!! yea..blum beli lg..hhehe..mau ziarah juga esok!

Cik Deby said...

Cik Sinaran Matahari (hikhik): xpe, jum jum cuci mate tgk...

hidayah: ur welcome! cpt2 g tgk.. hihi

Darah Manis said...

Cik Deby....ni nk bg petua nk dpt harga yg mmg2 miracle. mcm Cik El g kan. petuanya...g pd Public Holiday then ade occasion mcm Mother's Day ke, Raya, hari Wanita ke. konfem price sgt marvellous. xdisangka2 tp limit la..so, pergi pg boleh usha. tghari dh grab....

pic??? i will my dear...=)

CikYuzz said...

deby suka nye cincin u tu..wah big budget utk cincin tunang..i pun nk la..heheh..thank 4 info..kalo sempat nk gak g tgk..hehe

Cik Deby said...

Cik El: yeke?? thanks for d tips! eii, xsabar nk g survey nie.

cik yuzz: tu max ok, ntah2 kena cut bajet tu. hihi. cpt2 g tgk, mari kte cuci mate. lalalala

Darah Manis said...

hehehe..ok my dear!

Cik Emie said...

emi pon konon2 aim y 2nd design utk nikah tp mahal sbb 3 biji diamond T__T..diamond ade cert pon kalo time sale boleh dpt murah tau..berbaloi2 :)

Mimis said...

Owhh.. kite pun berangan white gold jugak... :)