CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

May 17, 2011

Update pasal dulang

first of all, deby nak cakap, i luv all bloggers b2b very much! korang mmg sgt best and sgt2 membantu ok?

so after discussion n mcm2 lagi la dengan mama, kitorang decide untuk beli je dulang. Sebabnye, tak dapat nak sewa dulang yang sebijik cam yang mama nak. deby pening gak, sbb tambah lagi cost, tapi dah mama nak camtu, deby terpakse la akur je...

Dulang yang we all decide nak beli:


credit: gaya hantaran
rupe dia lebih kurang cenggini lah. 
Mama nak dulang kayu. haih. deby ikut je....

and alhamdulillah, deby dah dapat caterer. dekat je ngan area rumah deby. murah pon murah, caterer baru naik kot. and sangat-sangat bagus. sebab sanggup datang rumah untuk discuss. siap bawak sample rempeyek dia lg. mama sangat happy, so deby happy gak lah. hopefully food dia nice. oh, boleh check out this caterer: risya. mama kata dia sangat soft spoken n comel je orang dia. business turun temurun. :)

canopy pon dah settle, alhamdulillah.

Things are looking good. Mr F tadi cakap dia pon akan turun merisik. Unfortunately I won't be there. Hopefully everything will go smoothly.




6 comments:

Darah Manis said...

weeee...~~!! happy for u, Cik Deby.. rs puas kan bila dh setel semua nye...beban tu hilang jap...=)

Miss Sunshine said...

kita sewa je dulang... Walaupun dalam kepala nak DIY sendiri hantaran tapi... abah tak bagi... Waa.. last2, hantar je kat orang untuk gubah.

Cik Deby said...

Cik El: mmg btul. dh settle sket2 ni, makin lega rasenye.

hana: org gubah lagi cantik kot? cam deby seyes nk wat simple je, campak2 bunga je dalam dulang tu. hihi

Darah Manis said...

hihiih.....~~! cik el pun cmtu gk. but now, tgl beberapa hari je lg. dup dap...mcm ade je bende yg xsiap..

cik el tgl deco hantaran je. sekejap. mmg wt sendiri. simple2 je.

Cik Deby said...

Cik el, insyaAllah semue akn berjalan ngn lancar. good luck ok!

Darah Manis said...

amminnnnnnn~~!! =)