CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

May 23, 2011

Cerita Merisik

Salam semua.

Nak tau tak? Semalam family mr F datang merisik deby. Hukhukhuk

Masa tu deby ada kat Kulim. Outstation, de keje kat situ. Tapi keje2 pon tak senang ati jugak. Dok fikir, apelah jadi kat rumah.

Mula2 yang merisaukan Deby, family Mr F tak nak ramai2 masa merisik ni. Tapi tetibe uncle2 and aunty2 deby ramai datang ke rumah. Deby dah risau nanti kang family dia tak selesa.

tapi alhamdulillah, mama cakap semua berjalan lancar. Dia pon suka dengan bakal besan dia. Okay je dia kata. deby dah riang gembira dah.

Tapi tetiba mama deby bawak berita mengejutkan... (grr)

Diorang decide nak tukar tarikh tunang tu. Nak awalkan seminggu, jadi 17 julai pulak.

Deby dah freaked out gila semalam.

Kan deby dah booked MUA, OP, catering ngan dah tempah tag untuk 23 julai?????????

Terus kelam kabut deby. Thank God deby ade BFF yang sgt2 best, Uda and Amoi. Sebab diorang tolong tenangkan deby. Ecceh. Luv u guys alot!

Deby dah check ngan OP. Alhamdulillah, dia still free 17 julai. So confirmed tukar tarikh.

Deby check website Vee (MUA). Masih kosong 17 julai. tapi deby dah email die untuk tukar. Unfortunately dia tak balas lagi. dup dap dah.

Deby check ngan faizah ilikecards, tempat deby tempah tag tu. Okay, tag dah printed. Alamak. Erm. Atas tag tu ada tulis tarikh. camne ek? nak tempah baru or nak modified tag tu je? takot tak cantik plak kalo modified dia.

Catering je tak tau apa berita. tapi ni deby serahkan pada mama deby.

Alhamdullilah tak ada isu sangat la tukar tarikh ni. Tukar pon bukan sebab apa, ramai family deby tak boleh attend 23 julai tu. mama kata tak best la kalo adik beradik dia tak ada. Betul gak kata dia.

Lagi satu, asalnya mama yang nk buatkan hantaran. tapi tetiba aunty deby sorang ni insists nak buatkan. nampak sangat bersemangat. mama deby mengalah. deby tak kisah pon, asalkan mama tak kecik ati sudah. tapi dia pon okay. lagipon mama dah busy nak buatkan mini pelamin tu kan?

all in all, deby gembira sangat sebab everything nampak ok. walaupon majlis deby nanti ni tak seberapa sangat, simple2 je, tapi asalkan semua orang happy and puas ati, kita pon eppy and puas ati la kn?

Pesanan deby untuk orang2 lain yang dah nak rancang untuk tunang bebagai ni, janganlah tempah apa2 selagi belum merisik atau belum berbincang bagi kedua2 belah family. ni nasib baik merisik lagi awal dari sepatutnya. dulu nk merisik bln 6 je. kalo buat bln 6 aritu, mana sempat nak tukar2 cam sekarang? kiranya semua yang jadi ada hikmahnya laaa. :)

10 comments:

A.N.A said...

btl..lala setuju ngn cik deby..selagi x muktamad jgn tempah2 bagai..tp ape pn yg jadi,ada hikmahnye kan..

Cik Deby said...

btul2. aritu family ktorg ckp merisik cume utk berkenalan je bebagai. tup2 bleh lak decide nk tukar tarikh. huhu.

lovelyadibah said...

owh..ye k??seb bek masih leh tukar suma nyer..tahniah dh dirisik..:)weeeeeeee

Cik Deby said...

dba: baru je dirisik. hikhik. mmg, seb baek leh tukar semue. huhu.

ni baru nk tunang. kawin nti camne ntah.

Miss Sunshine said...

Deby... ntah2 lepas ni tukar pulak.. tarikh tunang tu jadi tarikh nikah terus... haha.. berdebar tak? hehehe.. Nasib baik boleh adjust tarikh dengan sume2 yang terlibat kan.. biasalah tu, kita hanya merancang.. Allah yang menentukannya.. ^_^

Cik Deby said...

aiyok. hana, kalo gtu, mak ain pon ley kena heart attack. hihihihi. tulah. semua kententuan Allah. huhu

cik syahira (a soldier's gf) said...

assalamualaikum deby.

tahniah dear..

luckily boleh tukar. happy preparing tau. hiihihi. dah tak lama lagi je tu. pejam celik, pejam celik dah sampai..

nida-razak said...

selesai satu majlis da.. =)smoga semuanya lancar ye debby =)

Cik Deby said...

syahira: tu lar... lg 2 bln nie, ntah camne la..

nida: thx dear!

Mimis said...

Owhh.. kite pun planning nk bertunang someday in July..Insyaallah.. tp x sure lg.. :)